Ga jij de uitdaging aan?

We volgen de doelgroep voortdurend en leveren actuele marktinformatie. We houden van een robbertje vechten over wat jouw klant ziet, leest en voelt. Jouw kennis, opgeteld met onze expertise, maakt ons een ijzersterk team. Ga jij de uitdaging aan?

Met een vaste club van 8 jonge en oude rotten in het vak (én de kantoorhond), bestieren we het kantoor. In combinatie met een team van vaste flexibele specialisten werken we aan de uitdagingen die elke dag bij ons binnen komen. 

We volgen de markt 24/7 zodat we jou elke keer weer kunnen verrassen met effectieve en doordachte concepten. Online en offline.

Afhankelijk van jouw vraag maken we een fixed price, maar je kunt ook op retainer basis (vast bedrag per maand) werken. Dat we goed zijn in ons werk, kun je zien op onze pagina met cases. En we zijn niet voor niets nr. 1 in het Klanttevredenheidsonderzoek. Zijn we arrogant? Nee! Zijn we trots? Ja!

Klanttevredenheids onderzoek 2019

Wat vinden klanten belangrijk bij de keuze van een bureau? Oog voor de ‘zachte’ voorwaarden, er moet een ‘klik’ zijn, het werk moet ‘leuk’ zijn en een groot ‘inlevingsvermogen’ is belangrijk. En op die punten scoren we extreem hoog. Voor Tomeloos is de eisenlijst nog iets langer: de meest efficiënte inzet van het marketingbudget.

Wat heeft je doelgroep nodig?

Als merk, product of dienst wil je de beste besteding van je communicatiebudget. Gezamenlijk maken we een goede afweging van middelen en media.

Liefde voor het vak

In huis: strategie, creatie, concept en campaign management. Media en middelen kopen we in bij experts zodat we altijd actueel zijn. We volgen de doelgroep 24/7 zodat we blijven verrassen. 

Brainstormen?

Tijdens een hands on brainstormsessie analyseren we de positionering van je merk, product en/of dienst. Hoe we dat doen?

Liefde voor het vak

Kantoorhond Cooper geeft gratis knuffels aan klanten en collega’s. Bij ingewikkelde gesprekken of presentaties is hij soms de ‘ijsbreker’. Tomeloos biedt een leerplaats aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waarbij we vaak van de mensen terughoren: Cooper kan zo goed naar me luisteren. Hoe lief is dat!