Hoe selecteer ik een bureau?

 

Naast dat een bureau natuurlijk over de ’juiste papieren’ moet beschikken, is er ook nog zoiets als de beroemde ‘klik’. Tegenwoordig wordt er per klik afgerekend, maar we hebben het hier natuurlijke over een andere klik: de chemie. Daarom starten de meeste bureaus met een brainstorm- en positioneringssessie.

Kijk goed of je tijdens deze sessie vrijuit kunt brainstormen, zijn de ideeën vernieuwend, begrijpen ze je product, merk of dienst. En zijn ze in staat - in een relatief korte tijd - je volledig te doorzien? En is er die chemie, dat gevoel, die ‘kriebels’? Dan weet je dat je aan het juiste adres bent.

Met wie ga je in zee?

Je kunt een bureau beoordelen op bijvoorbeeld: creativiteit, ervaring, kwaliteit, reputatie, personen, uitstraling, locatie  en nog veel meer punten. De zwaarte die je toekent aan de verschillende punten is heel persoonlijk. Voor de een weegt locatie of een persoonlijk contact zwaarder dan bijvoorbeeld de ervaring. Ook hier geldt: wees kritisch en durf te vragen.

De klik

Het meest belangrijke is en blijft toch de klik. Heb je een goed gevoel bij een bepaald bureau? Dan weet je (bijna) zeker dat je bij de goede partij voor jouw merk, product of dienst zit. Doe dan eventueel een ‘background check’ zodat je weet met wie je in zee gaat. Maar geniet van de chemie!

Besluitvorming

En dan is er natuurlijk nog het interne proces. Wie nodig je uit bij de gesprekken met de bureaus en welk gewicht hebben deze personen in het besluitvormingsproces? Wie weet wil je er een groepsproces van maken? Of beslis je uiteindelijk zelf? Wie weet is het proces vastgelegd door de onderneming? Belangrijk om vooraf te beslissen, want teveel meningen kan ook teveel ruis opleveren. Keep it simple!

 

Deze website gebruikt cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.