[et_pb_mhmm_menu_layout menu_layout=”288″ menu_button_hover_color=”#ff008c” menu_close_button_color=”#ffffff” menu_close_button_hover_color=”#333333″ menu_button_style=”square” menu_button_alignment=”right” vertically_center_menu_button=”on” disabled_on=”off|off|off” admin_label=”Tomeloos – Mega Menu Hamburger” _builder_version=”4.4.5″ background_color=”#ffffff” _i=”1″ _address=”1.0.1.1″ /]
[et_pb_mhmm_menu_layout menu_layout=”288″ menu_button_hover_color=”#333333″ menu_close_button_color=”#ffffff” menu_close_button_hover_color=”#ffffff” menu_button_style=”square” menu_button_alignment=”right” vertically_center_menu_button=”on” disabled_on=”off|off|off” admin_label=”Tomeloos – Mega Menu Hamburger Mobiel” _builder_version=”4.3.4″ background_color=”#ffffff” _i=”1″ _address=”1.1.1.1″ /]

Elevator pitch

De elevator pitch is een korte maar krachtige presentatie waarin je jezelf, je merk, product of dienst in maximaal 60 seconden presenteert. De elevator pitch heeft zijn naam te danken aan de korte tijd die je hebt om je verhaal te doen. Deze tijdsduur stemt ongeveer overeen met de tijd die het duurt om in New York met de lift te gaan. Het ‘elevator pitch concept’ komt uit de wereld van investeerders in Amerika.

Ritje in de lift

Soms hebben ondernemers een goed idee of product maar niet het geld om dit idee of product daadwerkelijk te verwezenlijken. Investeerders daarentegen, hebben wel geld maar niet de tijd om naar een lang verhaal te luisteren. De oplossing is een kort maar krachtige presentatie die gegeven kan worden in de duur van een ritje in de lift. Voordat de liftdeuren openen (30 – 60 seconden) moet het verhaal af zijn en de kernboodschap duidelijk. Met andere woorden: de elevator pitch.

 

Vertel waar je kracht ligt

Je passie en gedrevenheid is dé kracht achter een goede elevator pitch. Wat voeg je toe, wat drijft je. Benadruk dat en zorg dat je onderscheidend bent.

 

Verplaats je in de ander

Als je de behoefte van de ander weet, verplaats je erin en kijk waar jij het verschil kunt maken. Maak duidelijk waar jouw kracht ligt en hoe jij de vraag beantwoordt, het probleem oplost of de behoefte op de juiste manier invult. Doe daar nog een vleugje passie en bevlogenheid bovenop en je hebt een winnende combinatie!

Een elevator pitch maken is nog best een ding. Wij hebben er talloze gemaakt. Wil je dat wij je helpen? Geen probleem, we delen graag!